Terug naar overzicht
  • Vorming, Evenement

Symposium HR in de zorg – Retentie: het nieuwe rekruteren

  • 5 juni 2024
  • 8.30 - 17 uur
  • PC Sint-Amandus, Reigerlostraat 10, Beernem

De personeelsdienst van PC Sint-Amandus viert haar 10e verjaardag en nodigt u graag uit om dit samen te vieren.
Het wordt niet zomaar een feestje, maar een boeiende HR-studiedag met als centraal thema 'retentie'. We laten experten aan het woord rond dé hot topics van het moment: welzijn, teamdynamieken, organisatie en HR-trends. Ontdek hoe u uw medewerkers aan uw organisatie kan binden door in te zetten op deze domeinen. Krijg bovendien naast 'facts and figures' ook heel wat concrete handvaten mee van onze boeiende sprekers. In de vier interactieve workshops worden door onze experten actuele inzichten gedeeld en is er ruimte voor ervaringsuitwisseling met tal van collega’s (leidinggevenden, directies en HR-medewerkers) uit onze sector.

Meer info

Praktisch

Kostprijs: €90
SCHRIJF HIER IN (mogelijk tot 17/05/2024)

Programma

08.30 uur: onthaal

09.00 uur: welkomstwoord

09.15 uur: determinanten voor re-integratie – Prof. dr. Lode Godderis (Gewoon Hoogleraar KU Leuven/CEO IDEWE)

10.30 uur: pauze

10.45 uur: HR-trends 2024 – Christophe Deroose (CEO Acerta) en Kathelijne Verboomen (Director Kenniscentrum Acerta)

12.00 uur: lunch

13.00 uur: workshop 1 – keuze uit één van onderstaande workshops

14.15 uur: pauze

14.45 uur: workshop 2 – keuze uit één van onderstaande workshops

16.00 uur: slotwoord

16.30 uur: receptie en netwerkmoment

Workshops

  • Roadmap personeelskrapte – Veerle Van Roey (Adviseur HR Zorgnet Icuro)
  • Veerkrachtige teams – Lieve Vandurme (Consultant Vonk)
  • Re-integratie op de werkvloer: Recover-project – Eddy Carrette (Centraal preventieadviseur Broeders van Liefde)
  • Negatief samenwerkingsgedrag in teams – Nele Verrezen (Auteur en co-founder “Marcells Journey”)

Wie is wie?

Prof. dr. Lode Godderis (Gewoon Hoogleraar KU Leuven/CEO IDEWE)

Prof dr. Lode Godderis is Gewoon Hoogleraar aan het Centrum voor Omgeving en Gezondheid van KU Leuven en CEO bij preventiedienst IDEWE. Hij onderzoekt de impact van werk op de gezondheid en ook omgekeerd hoe gezondheid het werk (on) vermogen kan beïnvloeden. Hij is expert op het vlak van welzijn op het werk, absenteïsme en re-integratie. Op internationaal niveau is hij betrokken bij verschillende Europese-projecten. Hij schreef verschillende boeken o.a. over burn-out, bijwerking van het ziektebriefje en pesten op het werk.


Christophe Deroose
(CEO Acerta) en Kathelijne Verboomen (Director Kenniscentrum Acerta)

Christophe Deroose  is handelsingenieur en haalde een postgraduaat Accountancy & Audit aan de KU Leuven. Hij startte zijn carrière in 1993 bij Arthur Andersen en was CFO van IDEAL Group van 2000 tot 2005. Na de fusie van IDEAL Group met Beaulieu International Group, groeide hij door tot CEO van deze fusiegroep. Eind 2008 maakte hij de overstap naar Acerta als CFO, om in 2014 tot gedelegeerd bestuurder benoemd te worden.

Kathelijne Verboomens loopbaan begon in de HR-services, bij Partena, StepStone en SD Worx. Bij die laatste was ze achtereenvolgens Manager binnen de unit Opleidingen en Business Unit Manager voor Reward, Tax en Data. Wat haar nieuwste uitdaging bij Acerta betreft, durft ze te beginnen bij het begin, namelijk bij de vraag: waar moet Acerta’s Kenniscentrum mee bezig zijn? Dat ze het woord ‘beleid’ in de naam van het departement zou willen verankeren, zegt veel over haar ervaring en haar ambitie. Kathelijne komt rechtstreeks van het kabinet van ex-vice-eersteminister Kris Peeters, waar ze Adviseur Werk was. Daarnaast behoren ook de thema’s jaarlijkse vakantie, gender, discriminatie, future of work, deeleconomie, competitiviteit, work-life balance en internationale dossiers tot haar domein.


Veerle Van Roey
(Adviseur HR Zorgnet-Icuro)

Veerle Van Roey is Adviseur HR en sociaal overleg bij Zorgnet-Icuro en is één van de makers van de roadmap Personeel. Deze handige tool maakt de leidinggevenden en managers wegwijs op vlak van zorgorganisatie en welzijn van de medewerkers. Naast het gebruik van deze roadmap in de strijd tegen de arbeidskrapte zal Veerle ons inspireren rond een aantal thema’s met betrekking tot retentie.
Wat kan je als leidinggevende of als organisatie doen om meer uit je medewerkers te halen, ze op dreef en betrokken te houden.  In deze workshop zoomen we in op aspecten van loopbaanbeleid op maat, exit-beleid, functiedifferentiatie en kwalificatiemix.


Lieve Van Durme
(Consultant Vonk)

Lieve Van Durme werkt als trainer/(team)coach/bemiddelaar bij Vonk. Zij vulde haar master in de psychologische en pedagogische wetenschappen o.a. aan met opleidingen in

conflictbemiddeling, procesgericht begeleiden van groepen, systeeminterventies en gezinstherapie, coachen. Als trainer – gecertificeerd coach bouwde zij ruime ervaring op in het geven van opleidingen en workshops i.v.m. persoonlijke, communicatieve, teamgerichte en leidinggevende competenties. Na deze inspirerende workshop heb je beter zicht op valkuilen en kansen om de veerkracht bij medewerkers en teams te verhogen.


Eddy Carette
(Centraal preventieadviseur Broeders van Liefde (BVL))

Eddy Carette was tot voor kort Hoofd interne dienst preventie van het PZ Sint-Alexius en het PC Sint-Jan-Baptist en milieucoördinator en veiligheidscoördinator van het PC Sint-Jan-Baptist. Recent werd hij aangesteld tot centraal preventieadviseur binnen de Broeders van Liefde. Daarnaast is hij lid van de stuurgroep Green deal, de kernwerkgroep welzijn op BVL niveau en aanspreekpunt voor de BVL in het licht van Pobos en traumaverwerking bij arbeidsongeval. Voor ons brengt hij een workshop rond vroegdetectie en re-integratie bij uitval van medewerkers.


Nele Verrezen
(Auteur en co-founder Marcells Journey)

Nele is auteur van het boek “Gekonkelfoes in organisaties. Waarom roddelen niet onschuldig is” en Founder van het bedrijf Marcells Journey (www.marcellsjourney.be) is sterk geprikkeld door menselijke interacties in teams en veranderingsprocessen. Na haar opleiding criminologie en verdieping in het systeem- en veranderdenken, deed ze ervaring op in de social profit als leidinggevende. Hier leerde ze dagelijks welke impact leidinggevende(n) hebben op organisaties, hoe teams functioneren, wanneer mensen over grenzen van anderen gaan. Deze kennis kan ze vandaag maximaal inzetten in haar bedrijf Marcells Journey, waar ze bedrijven en organisaties uit diverse sectoren ondersteunt in het bouwen aan positieve samenwerkingsculturen en het vermijden en aanpakken van toxische samenwerkingsculturen.

5 juni 2024

  • 8.30 - 17 uur

Locatie

PC Sint-Amandus
Reigerlostraat 10
Beernem
050 79 95 00

Bekijk op kaart