Terug naar overzicht
  • Beleid en kwaliteit, Organisatie, Zorg
  • 19 april 2024

PC Sint-Amandus valt tweemaal in de prijzen

Op dinsdag 16 april werden we vereerd met niet één, maar twee prijzen tijdens het intersectoraal symposium van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ) in Brussel. Het symposium bood een platform voor het bespreken van de meting van zorgkwaliteit via indicatoren, en de lancering van de vernieuwde website www.zorgkwaliteit.be.

Meer info
Bloemen en 2 oorkondes

Op initiatief van het Vlaams Patiëntenplatform (VPP) werden prijzen uitgereikt aan zorgorganisaties met uitmuntende resultaten in de Vlaamse PatiëntenPeiling, een cruciale indicator voor het meten van zorgkwaliteit volgens VIKZ. PC Sint-Amandus heeft al enkele jaren ervaring met deze peiling. Binnen de groep psychiatrische ziekenhuizen hebben we niet alleen de prijs gewonnen voor het beste resultaat op het gebied van patiëntenrechten, maar ook voor de sterkste stijging. Tijdens het symposium werden we hiervoor letterlijk in de bloemetjes gezet.

Bij PC Sint-Amandus dragen we feedbackgerichte zorg en de bescherming van patiëntenrechten hoog in het vaandel. Het is dan ook een eer om te zien dat we op deze gebieden uitblinken binnen de Vlaamse PatiëntenPeiling.

Deze prestatie is enkel mogelijk dankzij de waardevolle feedback van onze patiënten en de toewijding en samenwerking van al onze medewerkers. Onze oprechte dank gaat dan ook uit naar iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes!

 

Bekijk hier de nieuwe website van Zorgkwaliteit.