Terug naar overzicht
  • Beleid en kwaliteit, Campusleven, Medewerkerswelzijn
  • 4 januari 2024

Samen voor een rookvrije campus

Sinds 1 januari 2024 geldt een nieuw rookbeleid in PC Sint-Amandus. Ons engagement om deel te nemen aan de ‘Generatie Rookvrij’-campagne zetten we kracht bij door onze campus rookvrij te maken. Concreet houdt dit in dat roken en vapen enkel nog toegelaten is in de vier rookpunten die ingericht zijn op het domein.

Meer info

Wegwijzers tonen de weg naar deze verschillende rookpunten. De rookzones bevinden zich ter hoogte van de centrale parking, parking De Wellinghe, de parking aan de sporthal (in afwachting van de aanleg van de nieuwe parking aan PVT Aanwijs) en in een gebouw gelegen aan de achterzijde van gebouw Sint-Pieter.

Met dit rookbeleid streven we naar een gezondere omgeving voor onze medewerkers, patiënten en bezoekers.

Generatie Rookvrij?

Generatie Rookvrij is een brede beweging van burgers en organisaties die streven naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. Concreet wil deze beweging ieder kind, geboren vanaf 2019, in elke fase van het opgroeien beschermen tegen tabaksrook, zodat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend wordt en niet-roken de norm. Door niet meer te roken in het zicht van kinderen en kinderen een andere norm rond roken te leren, maak je hen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.